Uutiset

13.9.2021valtuustoryhmä 19.9.2021Lue lisää »21.6.2021valtuustoaloite 21.6.2021Lue lisää »3.5.2021valtuustoaloite 3.5.2021Lue lisää »7.12.2020valtuustoaloite 7.12.2020Lue lisää »15.9.2020kirjallinen kysymys kunnanhallitukselle 14.9.2020Lue lisää »

Uutisia muualta

×

Demokratia on kestävyyslaji!


Kuntavaaleihin mennään talouden näkökulmasta arvaamattomissa oloissa. Mäntsälän Sdp on kuntavaaliohjelmassaan luonut tiekartan, jolla näissä oloissa selvitään turvallisesti perille.

Vaikka muunlaisia puheitakin on kuultu, on kuntavaalien keskiössä oman asuinkunnan palveluihin, talouteen ja elinvoimaan liittyvät asiat. Siksi äänestäjillä on oikeus etukäteen tietää, millaisin tavoittein ehdokkaat vaaleihin lähtevät. Vaaliteemamme löytyvät tältä sivustolta. 

Sdp on aina edustanut palkkatyöllään toimeentulevia tavallisia suomalaisia ja tottunut tekemään yhteistyötä eri poliittisten ryhmien kanssa. Uutena piirteenä politiikkaan on hiipinyt koventunut kielenkäyttö, mikä on selvästi vähentänyt hiljaisempien, mielipiteensä harkituin sanakääntein perustelevien suomalaisten kiinnostusta osallistua politiikkaan.

Asiaan on kiinnitetty huomiota useiden merkittävien tutkijoiden ja vaikuttajien toimesta.  Viimeksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö avatessaan valtiopäivät eduskunnassa 3.2. sanoi puheessaan näin: "Kun toinen toistaan kiihdyttää, tie ilkeistä puheista ja halveksinnasta johtaa vihaan ja pahimmillaan väkivaltaan."
Valitettavasi Suomen ja myös Mäntsälän historiasta näille ilmiöille löytyy katetta. 

Mäntsälän vetovoima metropolialueella perustuu maaseutumaiseen, kylien ja hieman kaupunkimaisemman keskusten väliseen harmoniaan. 
2010 -luvulta alkaen suurimmat investoinnit on tehty uusiin kouluihin, niistä suurin osa elinvoimaisiin kyliimme.

Edelleen koko maassa heikentyvän huoltosuhteen johdosta jyrkästi nousseet sote-kulut ja jo vuoden verran riehunut koronapandemia pakotti kunnan talouden kriisiytymisuhan vuoksi leikkaamaan käyttömenojaan, jonka yhtenä seurauksena keskusta-alueelle sijoittuvan Vesiliikuntakeskuksen rakentamista jouduttiin siirtämään eteenpäin 6 vuodella. 
Valtuusto osoitti osaavansa kantaa vastuuta vaikeassa tilanteessa.

Politiikassa ei ole pikavoittoja, se on kestävyyslaji.
Sdp on kunniakkaasti kantanut valtakunnallisessa politiikassa pääministerivastuuta keskellä sodanjälkeisen historiamme pahinta kriisiä. 
Sitä samaa aiomme tehdä myös kotikunnassamme, ja toivotamme uudet oikeudenmukaisuuden lippua liehuttavat toverit tervetulleiksi joukkoomme!

Mäntsälässä helmikuussa 2021
Reijo Liinamaa Sdp 
valtuustoryhmän pj


Reilumpi Suomi - Työ ja oikeudenmukaisuus

Hyvinvointi rakentuu työlle. Kun teemme työtä, luomme palveluita ja taloudellista pohjaa hyvinvointiyhteiskunnalle. Oikeudenmukaisuus velvoittaa kantamaan vastuuta kaikista, jotka eivät siihen itse pysty. Oikeudenmukaisuus kannustaa myös iloitsemaan menestyksestä, jonka työllään saavuttaa. Me ansaitsemme reilumman Suomen.

Yltiöpäinen ahneus saa kansalaisten enemmistön tuomion. Työ, oikeuden-mukaisuus ja reiluus näkyvät arjen asioiden kautta. Oman lapsen päivähoidon laatu, puiston säilyttäminen tai terveys-keskuspäivystykseen pääsy ovat monelle kuntalaiselle ne tärkeimmät asiat.

Julkiset palvelut pitävät yhteiskunnan eheänä, tukevat elinkeinoelämää ja työllisyyttä, estävät syrjäytymistä sekä tuovat turvallisuutta. Pääosa palveluista tuotetaan kuntien toimesta ja näin on hyvä olla myös jatkossa. Tarvitsemme myös toimeliaita yrittäjiä, jotka omalla toiminnallaan täydentävät julkisesti tuotettuja palveluita. Meidän kannattaa tavoitella maailman parhaita julkisia palveluita, jotka ovat veronmaksajalle hinnaltaan kohtuulliset tuottaa.